Ressurser

Buekorpsmuseet i Bergens oppgave er å ta vare på historiske gjenstander fra både aktive og nedlagte korps, og er den eneste institusjonen som ivaretar den uvurderlige kulturelle arven etter 170 år med unik barne- og ungdomslek. Museet holder til i hovedetasjen av Murhvelvingen i Bergen sentrum, en gammel murbygning fra 1562. Plassen er meget begrenset, og bare en liten del av museets gjenstander er utstilt her.

Buekorpsmuseet håper på sikt å kunne gjøre store deler av samlingen tilgjengelig digitalt. Dette er dog et meget tidkrevende arbeid, og enn så lenge er følgende ressurser tilgjengelig:

Mye uerstattelig har dessverre gått tapt gjennom årene. Museet er derfor svært interessert i alt historisk materiale, eksempelvis faner og bilder, fra både eksisterende og tidligere buekorps i Bergen, og tidligere buekorps fra andre steder i landet. Dersom du har eller vet om noen bortgjemte eller forlengst glemte buekorpseffekter på loft eller i kjeller, vær vennlig å ta kontakt med Buekorpsmuseet.

X