«At alle de mange buekorps som har eksistert i Bergen, har hatt sin egen fane, kan vi med sikkerhet gå ut i fra. Et buekorps uten fane var og er noe helt utenkelig. De eldste og største korpsene har hatt mange og flotte faner, og selv mange av de mindre korpsene som bare eksisterte i noen år har hatt flere faner. Hvor mange buekorpsfaner som virkelig har eksistert er det neppe en gang mulig å gjette, svært mange faner er dessverre forsvunnet, ikke minst under siste krig.»

Ja, for hva er et buekorps uten en fane? I over 40 år har buekorpsnestoren Einar Langlo jobbet med en bok om de bergenske buekorpsfaner. Denne unike og viktige historiske beretningen er nå ferdig skrevet, og vi følger fanetradisjonen i en nasjonal norsk kontekst, via militære faner og byens borgerbevæpning, til de tradisjonsrike buekorpsene med sine malte og broderte samlingsmerker.

Buekorpsmuseet i Bergen står for utgivelsen av boken, grafisk produksjon og trykking er av John Grieg forlag. En del sponsorer, både offentlige og private, har allerede gitt sjenerøs økonomisk støtte, men fremdeles har vi et stykke igjen. Udekkede kostnader er beregnet til kroner 200 000,-, og her håper vi at nettopp du som leser dette kan gi oss en hjelpende hånd. For hvert bidrag som kommer inn, er vi et skritt nærmere å få realisert prosjektet.

Gi et bidrag du også ved å klikke her!

 

Ekslusiv utgave

Allerede nå er det mulig å sikre seg en helt unik utgave! Vi har bestilt 100 eksemplarer i pent gulltrykk. Disse blir nummerert, og signert av forfatteren Einar Langlo. En perfekt gave til deg selv eller noen du kjenner! Disse går raskt unna, så vær rask.

Bestilling gjøres til Arild Lilleskare på arildlilleskare@gmail.com /928 02 379, eller til Johnny Lyngbø på j-lyngbo@online.no.

X