«At alle de mange buekorps som har eksistert i Bergen, har hatt sin egen fane, kan vi med sikkerhet gå ut i fra. Et buekorps uten fane var og er noe helt utenkelig. De eldste og største korpsene har hatt mange og flotte faner, og selv mange av de mindre korpsene som bare eksisterte i noen år har hatt flere faner. Hvor mange buekorpsfaner som virkelig har eksistert er det neppe en gang mulig å gjette, svært mange faner er dessverre forsvunnet, ikke minst under siste krig.»

Ja, for hva er et buekorps uten en fane? I over 40 år har buekorpsnestoren Einar Langlo jobbet med en bok om de bergenske buekorpsfaner. Denne unike og viktige historiske beretningen er nå ferdig skrevet, og vi følger fanetradisjonen i en nasjonal norsk kontekst, via militære faner og byens borgerbevæpning, til de tradisjonsrike buekorpsene med sine malte og broderte samlingsmerker.

Buekorpsmuseet i Bergen står for utgivelsen av boken, grafisk produksjon og trykking er av John Grieg forlag.

Foruten den praktfulle ordinære utgaven, er det også mulig å sikre seg en helt unik utgave! Vi har bestilt 100 eksemplarer i pent gulltrykk. Disse blir nummerert, og signert av forfatteren Einar Langlo. En perfekt gave til deg selv eller noen du kjenner!

 

Kjøp og bestilling

Boken koster kroner 600,- og er å få kjøpt hos utvalgte bokforhandlere og hos de enkelte av byens buekorps. Den kan også kjøpes i Buekorpsmuseet lørdager mellom 12 – 15 og søndager mellom 14 – 17.

Bestilling gjøres til Arild Lilleskare på arild@buekorpsmuseet.no/928 02 379, eller til Johnny Lyngbø på johnny@buekorpsmuseet.no.

X